سال جهش تولید با مشارکت مردم
یکشنبه ،04 خرداد 1404
دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری
  • 1399/07/05 - 14:02
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پروژه ارتقای سلامت محصولات کشاورزی

پروژه ارتقای سلامت محصولات کشاورزی زیرپروژه پروژه توسعه کشت و مصرف محصولات گواهی شده است

امنیت غذایی و سلامت غذا دو محور اصلی سیاست ها و اولویت های کاری مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است  که امنیت غذایی از طریق سیاست های توسعه کشت محصولات، افزایش عملکرد در واحد سطح، اصلاح بذور و نهال، مکانیزاسیون، روش های نوین گیاهپزشکی و حفاظت از محصولات قابل دستیابی است و سلامت محصولات کشاورزی نیز که یکی از مطالبات اصلی و به حق جامعه می باشد در سال های اخیر در اولویت کاری ارگان های مرتبط بالاخص وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت قرار گرفته است.
 
وزارت هر ساله حدود 6 - 7 هزار نمونه از محصولات عرضه شده در سطح میادین میوه و تره بار از لحاظ شاخص های ایمنی بررسی می کند و وزارت جهاد کشاورزی از طریق اجرای پروژه های ارتقای سلامت محصولات، صدور نشان حد مجاز آلاینده ها ، ایجاد سایت های مزارع الگویی محصول سالم در قالب توانمند سازی زنان روستائی را به مرحله اجرا گذاشته است.
در همین راستا استان کردستان نیز برنامه جامع و مدونی را جهت دستیابی به اهداف مورد نظر طراحی نمود که شامل چهار محور اصلی به شرح ذیل است :
 
1 – پایش مستقیم مزارع و باغات :
در این محور هر سال به طور مستقیم از تولیدات حدود 200 - 300 مزرعه نمونه برداری انجام گرفته و شاخص های میزان باقیمانده نیترات، سموم و فلزات سنگین مورد بررسی و پایش قرار می گیرد که نتایج
چهار سال گذشته نشان داده که تولیدات اصلی استان اعم از گندم، اکثر محصولات باغی و توت فرنگی از میزان سلامت بسیار مطلوبی برخوردار هستند و صرفاً در مواردی اندک از محصولات سبزی و صیفی (سبزیجات برگی، خیار، گوجه فرنگی و سیب زمینی)  با سلامت مطلوب فاصله وجود دارد.
2 – آموزش کشاورزان ، کارشناسان، جامعه :
دوره های آموزشی برای تولید کنندگانی که محصولات آنان از سلامت کافی برخوردار نبود تعریف و با همکاری محققین مرکز تحقیقات و کارشناسان با تجربه استان برگزار گردید. همچنین  دوره های بازآموزی در زمینه شیوه های تولید محصولات سالم برای کارشناسان شاغل در بخش خصوصی شامل کلینیک های گیاهپزشکی، فروشگاه های سموم و مدیران کنترل کیفیت مزارع برگزار شد و از سوی دیگر  با هدف ارتقای سطح آگاهی جامعه از وضعیت سلامت محصولات کشاورزی و همراه نمودن و تشویق آنان جهت خرید و مصرف محصولات سالم تر ( گواهی شده ) دوره های آموزشی اجراء گردید.

3 – تشویق کشاورزان :
 با هدف ترغیب کشاورزان برای حرکت به سمت تولید محصولات گواهی شده ، هر ساله اسامی این دسته از تولیدکنندگان همراه با آدرس و شماره تماس آنان به کلیه دستگاه های اجرائی استان ارسال می گردد تا هم بازاریابی مناسب تر برای فروش این محصولات انجام شود و هم امکان دسترسی اقشار مختلف جامعه به محصولات سالم تر و ایمن تر فراهم گردد.  
 
4 – تنبیه کشاورزان خاطی :
پس از تذکر و تلاش برای تغییر ، اعمال توبیخ و مجازات هر نوع عمل غیر اخلاقی و ناصحیح ، از ضروریات اصلاح امور جوامع به شمار می رود لذا در این پروژه نیز کشاورزانی که پس از تذکرات و برگزاری دوره های آموزشی برای آنان، مجدداً در سال بعد اقدام به تولید محصولات غیر استاندارد می نمودند با اعمال ماده 688 قانون مجازات اسلامی به جرم تهدید علیه بهداشت عمومی از سوی دانشگاه علوم پزشکی به مراجع قضائی معرفی شده اند که در سال جاری نیز تعداد 75 کشاورز متخلف مورد پیگرد قرار گرفته اند.   
  • گروه خبری : اخبار ویژه
  • کد خبر : 149316
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب