سیب زمینی و پیاز استان کرمانشاه
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه: مردم با خیال راحت سیبزمینی و پیاز تولیدی استان را مصرف کنند.
رئیس سازمان
جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بعد از انجام آزمایش نیتراتسنجی محصول سیبزمینی و
پیاز گفت: نتایج آزمایشات نیتراتسنجی نشان میدهد محصول سیبزمینی و پیاز تولیدی استان کرمانشاه نیترات پایینی داشته و جزء سالمترین محصولات کشاورزی کشور هستند.
به گزارش تابناک به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان
کرمانشاه، دکتر شهبازی با تکذیب گزارش خبری صدا و سیمای مرکز کرمانشاه در مورخ
9/8/97 مبنی بر بالا بودن میزان نیترات محصول سیبزمینی و پیاز این
استان گفت: مزارع استان از نظر حاصلخیزی خاک، یکی از بهترین خاکهای کشور بوده که
باعث شده با کمترین میزان کود و سم، محصولاتی با عملکرد بالا در استان تولید شوند.شهبازی خاطر نشان کرد: برای اثبات این مطلب امروز 12/8/97 با حضور
خبرنگاران رسانههای مکتوب و دیجیتال استان و صداو سیمای مرکز کرمانشاه با نظارت نماینده
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ضمن بازدید از مزارع سیبزمینی و پیاز، توسط خود
خبرنگاران نمونهگیری انجام گرفته و در محل سازمان جهاد کشاورزی و با حضور
خبرنگاران آزمایش نیتراتسنجی انجام شد.
وی افزود: خوشبختانه آزمایشات انجام شده نشان داد که متوسط نیترات موجود
در نمونههای سیبزمینی حدود 246 ppm بوده و این در حالی است که حدمجاز نیترات در
سیبزمینی 290 ppm میباشد.
شهبازی در خصوص نیتراتسنجی محصول پیاز نیز افزود: با آزمایشات انجام شده
بر روی نمونههای گرفته شده توسط خبرنگاران، میانگین نیترات محصول پیاز استان حدود150
ppm بوده که بسیار مناسب است زیرا حدمجاز
تعیین شده برای محصول پیاز1000 ppm میباشد.
شهبازی با اشاره به این که محصولات نمونهگیری و آزمایش شده بدون دخالت
کارشناسان جهاد کشاورزی و نماینده دانشگاه علوم پزشکی برای روشن شدن موضوع صورت
گرفت، خاطرنشان کرد: سیب زمینی و پیاز انتخاب شده از چند مزرعه در سطح استان و توسط
خبرنگاران برای آزمایش آورده شد و در معرض دید خبرنگاران آزمایش نیتراتسنجی صورت
گرفت که نتایج آن اثباتی بر پایین بوده نیترات محصولات کشاورزی استان بوده و
بیانگر کذب بودن گزارش پخش شده از بخش خبر صدا و سیمای کرمانشاه میباشد زیرا آمار
و دادههای آن گزارش هیچ سندیتی نداشته و توسط هیچ مرجع رسمی تائید نشده است.
شهبازی سیب زمینی و پیاز تولیدی استان کرمانشاه را از محصولات با کیفیت و
سالم در کشور معرفی کرد و گفت: مردم با خیال راحت از سیبزمینی و پیاز تولیدی استان
مصرف کنند و در این خصوص جای هیچ نگرانی وجود ندارد.