سال جهش تولید با مشارکت مردم
یکشنبه ،04 خرداد 1404
دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری
  • 1399/08/18 - 14:35
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه ویدئوکنفرانس کشوری محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی

جلسه محیط زیست و سلامت غذا با حضور مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهادکشاورزی، رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی، اعضای شورای هماهنگی سازمان و حضور ویدئوکنفرانسی مدیران جهادکشاورزی شهرستان ها و روسای گروه محیط زیست و سلامت غذای استان ها برگزار شد.

مدیرکل محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهادکشاورزی
گفت: هیئت وزیران، وزارت جهادکشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان استاندارد
 را مکلف نموده تا شش ماه آینده تشکیلات جدید حوزه سلامت و کیفیت محصولات
را ایجاد نمایند. نگاه تصویب نامه جدید هیئت وزیران این است که رصد و پایش
از مزرعه تا سفره انجام شود.

دکتر علی رفیعی پور افزود: وزارت جهادکشاورزی از سال 98 باهمکاری سازمان
استاندارد از سامانه تولید محصول گواهی شده یا به عبارتی نشان حدمجاز
آلاینده ها رونمایی نمود. تاکنون بیش از 32محصول مختلف کدشناسایی جهت گواهی
محصول دریافت نموده اند. این موضوع جزو مطالبات بخش خصوصی نیز هست تا در
صادرات محصولات کشاورزی دچار معدوم سازی یا برگشت در کشور مقصد نگردد.


رفیعی پور ادامه داد: دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت بازو و تکیه گاه
مطمئن سازمانی برای نیل به اهداف عالی ملی از جمله حفظ منابع پایه تولید و
ارتقای سلامت و کیفیت محصولات کشاورزی است. مقام عالی وزارت صراحتا بر رصد و
پایش باقیمانده سموم کشاورزی، فلزات سنگین و دیگر آلاینده ها و مخاطرات
بهداشتی طبق برنامه علمی و آماری تاکید دارد.


وی خاطرنشان کرد: برای اینکه محصولی به قطر، اوراسیا و یا اروپا صادر شود،
دیگر صرف داشتن گواهی بهداشتی حفظ نباتات یا دامپزشکی باوجودی که از اعتبار
بین المللی برخوردار است کافی نیست، ذکر وجود یا عدم وجود فلزات سنگین،
آلاینده ها و باقیمانده سموم نیز جزو الزامات بهداشتی کشور مقصد صادراتی
است که باید توان آزمایشگاهی تشخیص سلامت محصولات  کشاورزی را بالاببریم.


مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت اذعان داشت: برای برون رفت از
مشکلات حوزه تنظیم تولید، تنظیم بازار، سلامت و کیفیت محصولات کشاورزی و
ضایعات کشاورزی طرح تحول بخش های کشاورزی را پیشنهاد دادیم و در این راستا
وزارت جهادکشاورزی  تفاهم نامه ای را با شورای عالی انقلاب فرهنگی منعقد
نمود که کمیته دانش بنیان تحول کشاورزی و غذا در وزارت جهادکشاورزی تشکیل
گردید.


رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: در امنیت غذایی دو شاخص مطرح است
یکی فراوانی و در دسترس بودن غذا و دیگری قدرت خرید خانوار. امروز باتوجه
به نرخ تورم و بالارفتن قیمت محصولات غذایی به شکلی امنیت غذایی مردم در
مخاطره است. طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت غذایی اطمینان از آسیب
نرساندن غذا به مصرف کننده است.


محمدرضا اورانی ادامه داد: سلامت و امنیت غذایی در دستگاه های مختلف
متولیانی دارد از آن جمله در وزارت جهادکشاورزی، سازمان دامپزشکی کشور،
سازمان حفظ نباتات کشور و دفتر محیط زیست و سلامت غذا در حوزه سلامت غذا
نقش ایفا می کنند. گروه محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهادکشاورزی وظیفه
هماهنگی دارد. در این مسئولیت مشترک، هماهنگی درون سازمانی و برون سازمانی
لازمه موفقیت است. بنابراین سلامت غذایی مربوط به اجرای درست تنها یک فرد
یا سازمان نیست همکاری جمعی را می طلبد.به عبارتی هردستگاه باید در زنجیره
نقش خود را به درستی ایفا نماید.

  • گروه خبری : اخبار ویژه
  • کد خبر : 149328
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب