ایمنی غذا: برای موارد غیرمنتظره آماده باشید شعار روز جهانی ایمنی غذا

سومین همایش گرامیداشت روز جهانی ایمنی غذا با شعار ”ایمنی غذا: برای موارد غیرمنتظره آماده باشید” ۲۰ خرداد ماه ۱۴۰۳ در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد.
در این همایش که با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان غذا و دارو، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و مدیران سازمان غذا و دارو، انجام شد، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از اجرای طرح غنی سازی آرد در ۱۰ استان کشور خبر داد. وی همچنین در خصوص تاثیرگذاری اثرات زیست محیطی بر امنیت غذایی گفت: گازهای گلخانهای بر محیط زیست و محصولات کشاورزی اثر میگذارد و میتواند سبب افزایش فلزات موجود در مواد غذایی شود.
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو هم نسبت به مصرف نمک های رنگی و سنتی هشدار داد و گفت: بر اساس نمونه برداری گسترده از نمکهای رنگی و سنتی مشخص شد صد در صد این نمکها آلوده به فلزات سنگین بوده و برای سلامتی به شدت مضر هستند. وی با بیان اینکه ۴۵۰ آزمایشگاه همکار و ۶۳ آزمایشگاه دولتی در سراسر کشور مجهز به دستگاههای پیشرفته آزمایشگاهی هستند که قابلیت پایش ۶۰۰ سم در محصولات غذایی را دارند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در مورد تاثیر اسیدهای چرب ترانس بر بیماریهای قلبی و عروقی گفت: متاسفانه کشور ایران در میان ۲۰ کشور پرمصرف اسیدهای چرب ترانس قرار دارد کنترل مصرف اسیدهای چرب ترانس میتواند از مرگ حدود 17.5 میلیون نفر طی بازه زمانی ۱۰ ساله جلوگیری کند. وی همچنین درباره اقدامات انجام شده این وزارتخانه در زمینه اسیدهای چرب عنوان داشت: برنامه بهینه سازی پروفایل اسیدهای چرب را آغاز کردهایم و اقداماتی در این زمینه انجام دادهایم.
گفتنی است در این همایش از فعالان و برترینهای حوزه ایمنی و سلامت غذا در سه بخش "شرکتهای برتر و سرآمد از نقطه نظر ارتقای ایمنی و بهداشت تولید مواد غذایی در زنجیره تامین" (پیش تولید تا عرضه)، "محصولات غذایی و آشامیدنی ارتقا یافته از نظر سطح ایمنی و سلامت" و افراد و مسئولین فنی با اثربخشی ملی در موضوع ایمنی و سلامت غذا (حامیان ایمنی و سلامت غذا) تقدیر به عمل آمد.