سال جهش تولید با مشارکت مردم
شنبه ،03 خرداد 1404
دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری
  • 1401/05/25 - 10:23
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

طرح کنترل اصالت مواد غذایی و کاهش تقلب در تولیدات کشاورزی

سالانه
حدود 130 میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شوند و علاوه بر مصرف آنها
در داخل کشور، بخش قابل توجهی نیز به خارج از کشور صادر می‌شوند. آمار موجود در
کشور، نشان‌دهنده وقوع تقلبات در انواع مواد غذایی موجود در بازار، مشابه با سایر
کشورهای جهان است. لذا طراحی روش‌های سریع و غیرتخریبی شناسایی اصالت و تقلبات
مواد غذایی با استفاده از روش‌های غربالگری طیف‌سنجی و تصویربرداری ابر طیفی از اهمیت
خاصی برخوردار است. این روها که سریع، آسان، ارزان، غیرتخریبی و بدون آماده‌سازی
نمونه هستند، در تمام مراحل زنجیره عرضه غذا از مزرعه تا سفره قابل استفاده می باشند
که علاوه بر شناسایی سریع اصالت و تقلبات مواد غذایی، تسهیل در تجارت و رقابت سالم
بین تولیدکنندگان، اثر بازدارندگی بسیار خوبی بر روی تقلبات ناشی از غذا نیز دارد.
برای تحقق این اهداف، راه‌اندازی یک شتابدهنده تخصصی برای توسعه روش‌های سنجش سریع
تقلبات، استفاده از هوش مصنوعی برای ساخت مدل‌ها و استفاده از اینترنت اشیاء برای
برخط سازی نتایج کاملا مفید می‌باشد. در این راستا در نظر است از دانش فنی و تجارب
فائو به منظور ایجاد سیستم کنترل مواد‌غذایی با توسعه‌ی ابزارهای دقیق، کم هزینه و
قابل حمل با قابلیت ارزیابی قوی، حساس و دقیق کیفیت مواد غذایی، استفاده شود.

 
 
 
  • گروه خبری : اخبار ویژه,اخبار ملی
  • کد خبر : 53551
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب