سلامت غذایی امروز نتیجه رشد دانش کشاورز
تولید محصول سالم با برگزاری کلاسهای ترویجی در وزارت جهاد کشاورزی به دست آمده است.
در سالهای گذشته وزارت بهداشت بارها درباره سلامت محصولات کشاورزی و احتمال سرطانزا بودن بخشی از این محصولات هشدار داده است. انگشت اتهام بیش از همه به
سمت کودها و سموم کشاورزی بود. با این حال مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا
وزارت جهاد کشاورزی معتقد است در سالهای اخیر این نهاد توانسته رضایت وزارت
بهداشت را بهدست آورد و اختلاف دیرینه بر سر این
موضوع بین دو وزارتخانه تا حد زیادی حل شده است.
مدیرکل دفتر
محیط زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی معتقد است بالارفتن سلامت محصولات که
نتیجه برنامههای وزارت جهاد کشاورزی است توانسته
جایگاه این وزارتخانه در مقابل وزارت بهداشت را تثبیت و اختلافها را برطرف کند.
سعادت میگوید: «تولید محصول سالم به دانش و آگاهی کشاورز بستگی دارد که وزارت جهاد کشاورزی تلاش کرده
با برگزاری کلاسها و کمکهای ترویجی این مشکل تا حد زیادی بر طرف شود».
سعادت میگوید: «باید درنظر داشت که وزارت جهاد کشاورزی تولیدکننده نیست. تولیدکننده
محصولات، کشاورز است. وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت برنامهریزی و هماهنگی را برعهده
دارد. وظیفه ما خدماترسانی و ترویج و آگاهی دادن به کشاورز است که از این فرآیند
تولید استفاده کنیم تا یک محصول، استانداردهای لازم برای مصرف را داشته باشد.».
به گفته
سعادت، یکی از مشکلاتی که در این زمینه داشتیم این بود که در داخل کشور استاندارد
کود، اجباری نبود. به همین دلیل نه سازمان ملی استاندارد نظارت داشت، نه سازمان
بهداشت و نه وزارت جهاد کشاورزی. اقدام خوبی که انجام شد این بود که وزارت جهاد
کشاورزی به این موضوع ورود کرد و در حال حاضر کودی که شماره ثبت نداشته باشد، مجاز به عرضه در بازار نیست. ولی ضرورت اجباری کردن استاندارد کود همچنان به قوت خود باقی
است که با پیگیریهای
وزارت جهاد کشاورزی این استانداردها تدوین و قرار است در جلسه آتی شورای عالی
استاندارد مصوب شوند.