سال جهش تولید با مشارکت مردم
شنبه ،03 خرداد 1404
دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری
  • 1403/08/22 - 07:11
  • - تعداد بازدید: 29
  • - تعداد بازدیدکننده: 29
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

تاکید وزارت جهادکشاورزی بر تغییر سیاست‌های ملی و توسعه تعاملات جهانی در برابر تغییرات اقلیمی

وزارت جهادکشاورزی خواستار تغییر رویکردها و سیاستهای ملی و گسترش تعاملات جهانی در موضوع تغییر اقلیم برای پایداری امنیت غذایی و منابع طبیعی کشور و تقویت نظام تاب‌آور در برابر این تغییرات شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارتخانه در گفت و گو با خبرنگار ما همزمان با آغاز به کار 29 امین نشست کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در باکوی آذربایجان گفت: ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمهخشک، در برابر تغییرات اقلیمی به شدت آسیبپذیر است و از این رو ضروری است با تغییر سیاستهای ملی، استفاده از دانش بومی، ظرفیتهای متخصصان داخلی، توسعه تعاملات بینالمللی و دیپلماسی آب و غذا در راستای پایداری امنیت غذایی و منابع طبیعی و حاکمیت یک نظام سازگار با تغییر اقلیم گام‌های جدی و اساسی برداریم.

ابوالفضل رئوفی با بیان این که دمای کشور طی 50 سال اخیر به طور متوسط 2 درجه افزایش یافته (بالاتر از میانگین جهانی) و متوسط بارش یک میلی‌متر کم شده است، اظهار داشت: سال گذشته خسارت ناشی از تغییر اقلیم در بخش کشاورزی ایران بالغ بر 200 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

وی کاهش میزان تولیدات بخش زراعی و باغی، افزایش آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع، افزایش فرسایش آبی و بادی، افزایش سیلابها، انقراض گونه‌های نیمهمقاوم، اختلال در زادآوری گونه‌ها، کاهش اثرگذاری برنامه‌های اجرایی در حوزه حفاظت و احیای جنگل‌ها و مراتع، افزایش گرد و غبار، بیابانزایی، صدمه به ذخایر آبزیان، اختلال در زادآوری  و پراکنش انگل‌ها، آفات و بیماری‌های گیاهی را از جمله اثرات و پیامدهای تغییر اقلیم در کشور برشمرد.

رییس کمیته تغییر اقلیم وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: ادامه تغییرات اقلیمی و افزایش گرمایش کره زمین منجر به وابستگی کشورها به ویژه کشورهای در حال توسعه به واردات محصولات کشاورزی خواهد شد و خطر عمیقتر شدن شکاف امنیت غذایی میان کشورها و آسیب به کشاورزان خرد و کمدرآمد را در پی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: عمق نابسامانی‌هایی که تغییرات اقلیمی در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به بار می‌آورد، بسیار مهم است و در این میان بخش کشاورزی و منابع طبیعی بیشترین آسیب را می‌بینند.

رئوفی با اشاره به راه‌اندازی کمیته تغییر اقلیم با محوریت دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهادکشاورزی گفت: تبیین مواضع وزارت جهادکشاورزی در نشست‌های ملی و بینالمللی در حوزه تغییر اقلیم و پیگیری موارد ارجاعی از مراجع صلاحیتدار ملی کشور در مورد کنوانسیونهای بینالمللی موجود از موضوعات و ماموریتهای مهم این کمیته است.

وی افزود: شکی نیست که ظرفیتسازی و استفاده از اطلاعات و تجارب بینالمللی برای اجرای پروژه‌های مصوب به منظور سازگاری با تغییر اقلیم بسیار نیاز است و ما نمی‌توانیم تنها به اطلاعات داخلی تکیه کنیم.

مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: تغییر اقلیم یک پدیده جهانی است و همه کشورها به ویژه کشورهای توسعه یافته که بیشترین میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای را داشته‌اند در برابر آن مسوولیت دارند.

وی حضور و فعالیت ایران در کاپ 29 را ضروری خواند و اذعان داشت: کاپ 29 تنها یک نشست جهانی زیستمحیطی نیست، بلکه یک نشست سیاسی و اقتصادی است و با توجه به این که رصد کربن در بخش‌هایی همچون قبل و در حین تولید، فرآوری، نگهداری، شبکه‌های حمل و نقل و توزیع محصولات از برنامه‌های کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد می‌باشد و کشورهای عضو این کنوانسیون، قوانین مبتنی بر قابلیت صادرات در راستای کاهش انتشار کربن و آلایندهها را مدنظر دارند، از این رو ایران باید حضور باصلابت در این نشست‌ها داشته باشد و بتواند از جایگاه خود دفاع و از مزایا و دانش و فناوری‌های روز جهان برای سازگاری با تغییر اقلیم و بهره‌گیری از پروژه‌های منطقه‌ای و بینالمللی استفاده کند.

رئوفی اظهار داشت: اگر بخواهیم در راستای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی که منشا اصلی انتشار گازهای گلخانه‌ای هستند، حرکت کنیم لازم است دانش و فناوری‌های روز جهان را وارد کشور کنیم و امروز به دلیل پایین بودن سطح تعاملات بینالمللی ناشی از بحث تحریمها با محدودیت روبرو هستیم.

وی در همین حال گفت: تقویت حاکمیت و رهبری نظام تاب‌آور در برابر تغییر اقلیم، توسعه تعاملات با کشورها در قالب کنوانسیونهای بینالمللی منابع طبیعی و زیست محیطی، تامین مالی پایدار، توسعه و افزایش توانمندی کارکنان، تقویت زیرساختها، تجهیزات، ملزومات و نهاده‌ها، توسعه سیستم ارایه خدمات، رصد، پایش، مدیریت کنترل و بهبود عملکرد نظام تاب‌آور در برابر تغییر اقلیم از اهداف کمیته تغییر اقلیم وزارت جهادکشاورزی است.

  • گروه خبری : اخبار ویژه
  • کد خبر : 187707
کلمات کلیدی
ندا  آشتیانی
خبرنگار

ندا آشتیانی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب