سال جهش تولید با مشارکت مردم
یکشنبه ،04 خرداد 1404
دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری
  • 1397/09/14 - 16:22
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بزرگداشت روز جهانی خاک در خوزستان

مشاور وزیر و مدیر کل دفتر محیط زیست و غذای وزارت جهاد کشاورز ی : میزان مصرف کود در ایران به ازای هر هکتار 89 کیلوگرم می باشد که این میزان در دنیا 101 کیلوگرم می باشد تغییر نگرش از درمان محور به سلامت محور رویکرد مهم وزارت جهاد کشاورزی

مشاور محترم وزیر و مدیر کل دفتر محیط زیست و سلامت غذا که به منظور شرکت در همایش بزرگداشت روز جهانی خاک و بدون سم به خوزستان سفر کردند سخنان مهمی را عنوان نمودند که به استحضار مخاطبان محترم رسانده می شود:
 
دکتر سعادت با اشاره به اینکه 4 و 2 دهم میلیون نفر بهره بردار بر روی اراضی کشاورزی کشور در حال فعالیت هستند افزود: بر اساس آمارها در سال 2050 جمعیت به حدود 2 برابر خواهد رسید که بالطبع نیاز غذایی نیز 2 برابر خواهد شد.
پیش از این سطح اراضی کشاورزی در کشور18 و نیم
میلیون هکتار بوده که بر اساس آمار این میزان به 16 و نیم میلیون هکتار
رسیده است و 120 میلیون تن محصول کشاورزی از همین اراضی به دست می آید.  
 وی با بیان اینکه از سال 92 تا 96 همه تلاش وزارت برای افزایش محصولات کشاورزی است اظهار داشت: در سال 96 حدود 122 میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید شد که حدود 15 درصد تولید ملی کشور است.
سعادت ادامه داد: بر اساس گزارشات و آمار موجود در کشورهای توسعه یافته کمتر از 15 درصد مردم به غدای با کیفیت مطابق با استانداردهای تعریف شده جهانی دسترسی دارند و
میزان مصرف کود در ایران به ازای هر هکتار 89 کیلوگرم می باشد که این میزان در دنیا 101 کیلوگرم می باشد. وی با بیان اینکه بر خلاف دنیا در کشور ایران، مصرف کود روند کاهشی داشته است تصریح نمود: روند برداشت عناصر غدایی از خاک توسط محصولات در حال افزایش و مصرف عناصر غذایی از طریق کودهای شیمیایی در حال کاهش است اما [داده ها نشان می دهند که] 60 درصد از خاک ها کمبود کربن آلی ، 70 درصد کمبود فسفر و 40 درصد کمبود پتاسیم دارند و آمارهای جهانی نشان می دهد سالانه حدود 20 تا 30 درصد از محصولات کشاورزی توسط آفات از بین می روند که برای از بین بردن آفات نیازمند سموم و آفت کش ها هستیم و در این خصوص باید به سمت آفت کش های طبیعی و سموم کم خطر یا بی خطر برویم. وی میانگین مصرف ماده موثره سم در کشور را 40 درصد کمتر از میانگین جهانی عنوان کرد و افزود: روند مصرف سم در کشور از سال 84 تا 96 روند کاهش داشته است .

مشاور وزیر در امور محیط زیست و غذا اظهار داشت: استانداردهایی که برای میزان آلابنده ها در محصولات کشاورزی کشور در نظر گرفته شده است بسیار سخت تر از کشورهای دیگر است و اگر استانداردهای ما بسیار سخت گیرانه باشد تولید محصول استاندارد نیز کمتر خواهد شد . وی به دستورالعمل حداکثر آلاینده ها که توسط وزیر جهاد کشاورزی امضا گردیده نیز اشاره نمود و تصریح کرد : با ابلاغ سازمان استاندارد کشور این برنامه که در راستای تولید محصول گواهی شده است صورت می گیرد.

سعادت ادامه داد: تولید کنندگانی که متقاضی اخذ گواهی می باشند می توانند با مراجعه به درگاه پنجره واحد صدور الکترونیکی وزارت جهاد کشاورزی به آدرس www. Maj.ir یا سایت www.cerganic.maj.irنسبت به انتخاب نوع مجوز تولید محصولات ارگانیک و یا گواهی حد مجاز آلاینده ها در محصولات کشاورزی وارد و مطابق مستندات و مدارک درخواستی نسبت به ثبت نام اقدام کنند .
وی تصریح نمود: استان خوزستان از جمله استان هایی است که به صورت پایلوت این دستورالعمل در آن اجرا خواهد شد. وی در پایان به رویکرد مهم وزارت در خصوص تغییر نگرش در سیاست ها و سیاست گزاران از درمان محور به سلامت محور نیز اشاره کرد.

 



 
  • گروه خبری : گره مجوزدهي زيرپورتال دفتر محیط زیست,اخبار و تازه ها,اخبار ویژه,فعالیتهای دفتر
  • کد خبر : 149209
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب