آسیب بیش از حد انتظار پدیده اسیدی شدن آب دریاها بربچه ماهیان
اسیدی شدن اقیانوسها که حاصل گرمایش زمینی و زایل شدن اکسیژن محلول در آب است ؛ یکی از تهدیدهای مهم علیه حیات اقیانوسی است که نشات گرفته از پدیده تغییرات اقلیمی است.
غلظت دی دی اکسید کربن در جو روبه افزایش است و به تبع آن اقیانوسها نیز میزان بیشتری از این گاز را بخود جذب می نمایند. این امر سبب تولید اسید کربنیک شده و بر اسیدیته آب می افزاید.
تحقیقات قبلی نشان داده بودند که بر اثر اسیدی شدن آبهای دریایی بچه ماهیان کمتری امکان حیات می یابند که به معنی جمعیت کمتر زایا برای تداوم نسل است و این تصور وجود داشت که بچه ماهیان نجات یافته به نوعی با شرایط جدید محیطی منطبق شده اند که تحقیق جدید این موضوع را رد می کند.
چرا که نشان می دهد بچه هاهیان نجات یافته دارای صدمات جدی بر اندامهای حیاتی و تاخیر رشد دارند و آبششها در مقایسه با دیگر اندامها کمترین رشد و نمو را دارند.
منبع :
Martina H. Stiasny, Michael Sswat, Felix H. Mittermayer, Inger-Britt Falk-Petersen, Nalani K. Schnell, Velmurugu Puvanendran, Atle Mortensen, Thorsten B. H. Reusch, Catriona Clemmesen. Divergent responses of Atlantic cod to ocean acidification and food limitation. Global Change Biology, 2019; DOI: 10.1111/gcb.14554
به نقل از : www.sciencedaily.com
تهیه و تنظیم خبر: کاوه حاتمی