سال جهش تولید با مشارکت مردم
یکشنبه ،04 خرداد 1404
دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری
  • 1396/10/05 - 14:15
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

شاخص های 9 گانه ارزیابی محیط زیست و سلامت غذا در وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد

شاخص های 9 گانه ارزیابی محیط زیست و سلامت غذا در وزارت جهاد کشاورزی تعیین و به سازمان های جهاد کشاورزی استان ها، معاونت های اجرایی و موسسه های ذی ربط ابلاغ شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیر کل دفتر محیط زیست و سلامت غذا در وزارت جهاد کشاورزی امروز سه شنبه در کارگاه آموزشی آشنایی با مولفه های تعهد و مسوولیت اجتماعی سلامت با اعلام این خبر گفت: هدف از ارایه این شاخص ها، ارزیابی و تحلیل وضعیت محیط زیست و سلامت غذا در کل مجموعه های وزارت جهادکشاورزی است.

دکتر سعید سعادت افزود: تاکنون اثرات فعالیت های کشاورزی اعم از زراعی، باغی، دام، شیلات و توسعه آبیاری تحت فشار بر محیط زیست و سلامت غذا تحلیل نشده و یکی از اهداف ما در تدوین این شاخص ها، ارزیابی این گونه فعالیت ها و اثرات شان بر محیط زیست و سلامت غذا می باشد. وی ادامه داد: با ارزیابی و تحلیل آثار فعالیت های مختلف کشاورزی بر محیط زیست و سلامت غذا از طریق شاخص ها می توانیم مشخص کنیم که جهت گیری این فعالیت ها تا چه حد همسو با توسعه پایدار است.

سعادت با بیان این که شاخص های تعیین شده در سال نخست به صورت آزمون مورد استفاده قرار می گیرد، اذعان داشت: این شاخص ها نیاز به بازنگری خواهد داشت و ممکن است به مرور برخی از آنها تغییر و یا بهبود یابد و در ادامه افزود که شاخص های ارزیابی محیط زیست و سلامت غذا در این دفتر با مشارکت بخش های مختلف در قالب 9 محور اصلی تدوین شده که دارای 17 معیار است و در کل 148 شامل شاخص برای ارزیابی وضعیت محیط زیست و سلامت غذا و فعالیت های مجموعه های وزارت جهادکشاورزی می شود. ایشان در ادامه افزود :  فعالیت های امور تنوع زیستی و زیست بوم های حساس،نظام پایش و مدیریت آلاینده ها، پسماندها و پساب ها در بخش کشاوزی، برنامه های راهبردی محیط زیست و توسعه پایدار، اجرای الگوی زیست محیطی و مدیریت سبز در زیر بخش های مختلف از محورهای اصلی این شاخص ها هستند.
مدیر کل دفتر محیط زیست و سلامت غذا در وزارت جهاد کشاورزی شناسایی اثرات منطقه ای ناشی از تغییرات اقلیمی و آب و هوایی و مدیریت سازگاری و انطباق در بخش کشاورزی، نظارت بر رعایت استانداردهای مرتبط با توسعه محصولات کشاورزی گواهی شده و ارگانیک، میزان اعمال استانداردهای ملی و بین المللی، نظارت بر مصرف نهاده ها در بخش های زراعت، باغبانی، دام و شیلات و نیازهای پژوهشی، مطالعاتی، آموزشی و ترویجی را از دیگر محورهای اصلی شاخص ها عنوان کرد.

در این کارگاه آموزشی، عضو هیات علمی و معاون مرکز تحقیقات بهداشت کار دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با بیان این که در پیشرفته ترین نظام های سلامت در دنیا 25 درصد تأمین سلامت مردم در اختیار نظام سلامت است، گفت: مطالعات جدید نشان می دهد 75 درصد دیگر تأمین سلامت مردم در دست سایر دستگاه ها و وزارتخانه ها مانند وزارت نیرو، وزارت راه، خودروسازها، وزارتخانه های نفت و کشاورزی است.
 
  • گروه خبری : گره مجوزدهي زيرپورتال دفتر محیط زیست,اخبار ویژه,فعالیتهای دفتر
  • کد خبر : 149124
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب