سال جهش تولید با مشارکت مردم
شنبه ،03 خرداد 1404
دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری
  • 1403/04/20 - 11:35
  • - تعداد بازدید: 32
  • - تعداد بازدیدکننده: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چهارمین نشست دبیرخانه های سلامت و امنیت غذایی دستگاه های اجرایی کشور در سال 1403

چهارمین نشست دبیرخانه‌های سلامت دستگاه های اجرایی کشور در روز دوشنبه مورخ 1403/4/18 با حضور نمایندگان کمیته سلامت وزارت خانه‌ها و سازمان‌ها، رئیس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر، به میزبانی شرکت مدیریت آب ایران برگزار گردید. در این جلسه، پس از تبیین اهداف نشست، گزارش­های اطلاعات پایه عملکردی حوزه آب و فاضلاب کشور، تغذیه گرایی سدهای تامین کننده آب شرب و راهکارهای بهبود و همچنین مروری بر اجرای سند راهبرد ملی بهبود کیفیت آب شرب و برنامه ایمنی فاضلاب ارائه شد.

   محمداسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، ضمن اشاره به تصویب سند ملی امنیت غذایی در هفدهمین جلسه شواریعالی سلامت و  تدوین اقدامات دستگاه‌ها با هدف تامین غذا و آب سالم در کشور، از نمایندگان دستگاه‌های دولتی درخواست کرد که در تمام برنامه‌های آینده‌نگری و راهبردی دستگاه‌ها، «تغییر اقلیم و نقش آن در سلامت» و " سند ملی امنیت غذایی"  را مورد توجه قرار دهند.

   ابوالفضل رئوفی، مشاور وزیر و مدیر کل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی، اظهار نمودند: لحاظ نمودن حجم آب مصرفی در بخش های محیط زیستی و نیز هدر رفت منابع آبی از حوزه آبریز تا شبکه توزیع، در حجم آب مصرفی بخش غذا و کشاورزی صحیح نبوده و به استناد مواد قانونی 24 و 26 قانون توزیع عادلانه آب، "تامین آب سالم و با کیفیت مورد نیاز بخش کشاورزی" و نظارت بر آن، از تکالیف ابلاغی دستگاه اجرایی مربوطه می باشد. ضمن اینکه مواد 14 و 15 قانون حفاظت از خاک مصوب 1398/3/20، ماده های 7 ،9 ، 19 و تبصره های مرتبط در آیین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک و ماده 688 قانون مجازات اسلامی نیز در رابطه با این مهم تاکید می نماید. ایشان در راستای تولید سالم و پایدار محصولات کشاورزی و نیل به خودکفایی محصولات اساسی، ضمن ارائه گزارش مختصر و مصداقی معضلات و چالش­های ورود آب های نامتعارف به بخش کشاورزی در استان های تهران، البرز، سیستان و بلوچستان، قزوین، لرستان،گیلان و ...، ، بر ضرورت ایجاد و تکمیل تصفیه خانه های روستایی و شهری استاندارد، رفع معضلات رهاسازی پساب های غیر استاندارد تصفیه خانه ها و رواناب سطحی و  آب های آلوده در کانال ها و اراضی کشاورزی و آب در دسترس بهره برداران و  همچنین توجه ویژه به حفظ و صیانت بخش کشاورزی و حمایت از تولیدکنندگان، اشاره و تاکید نمودند که به منظور رفع معضلات و چالش های بین بخشی که به برخی از آن ها اشاره شد، لازم است جلسات کارشناسی و تخصصی با حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی مرتبط برگزار شود.

  ایشان خاطر نشان کردند که به منظور جلوگیری از آلودگی های محیطی و منابع آب و خاک بخش کشاورزی، باید جانمایی طرح ها و پروژه های بخش های مختلف در برنامه های توسعه ای، مطابق برنامه آمایش سرزمین، طرح ریزی، برنامه ریزی و مصوب گردد.

   در پایان، پس از ارائه نظرات، پیشنهادات و راهکارهایی در راستای تحقق سلامت و امنیت غذایی در کشور، اهتمام و هم افزایی کلیه دستگاه­های اجرایی در اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه مورد تاکید قرار گرفت.

  • گروه خبری : اخبار ویژه
  • کد خبر : 179595
کلمات کلیدی
ندا  آشتیانی
خبرنگار

ندا آشتیانی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب