ششمین نشست دبیرخانه های سلامت دستگاه های اجرایی در سال 1403
ششمین نشست دبیرخانه های سلامت دستگاه های اجرایی کشور در روز شنبه مورخ 1403/8/26 با حضور نمایندگان دبیرخانه های سلامت دستگاه/نهاد/ سازمان ها، به میزبانی شبکه ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر در محل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات برگزار گردید.
محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، با اشاره به تأسیس این شورا در سال 13۹۵ و عضویت ۷ وزیر و ۹ معاون رئیسجمهور و دستگاه های مختلف، گفت: درصورت اجرایی شدن سند امنیت غذایی و تغذیه که با حدود ۲۰۰ راهبردو با مشارکت بیش از هزار نفر ساعت از اساتید، تدوین شده است، در آینده غذای سالم برای مردم تامین خواهد بود. مطلق با بیان اینکه تنها ۲۵ درصد سلامت مربوط به وزارت بهداشت است، افزود: ۷۵ درصد موضوع سلامت جامعه مربوط به سایر دستگاهها و مردم است.
مسجدی، رئیس شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، با معرفی سند ملی کنترل بیماری های غیر واگیر و اهداف بین المللی کمک به کاهش 25 درصد مرگ ومیرهای زودرس ناشی از بیماری های غیر واگیر تا سال 1404 و کاهش 33 درصدی آن تا سال 1409،گفت: سالانه سه چهارم مرگ و میرهای دنیا مربوط به بیماریهای غیرواگیر است و ۸۶ درصد مرگهای زودرس مربوط به کشورهای با درآمد کم و متوسط است.وی خاطرنشان کرد: استعمال دخانیات، کمتحرکی، مصرف الکل، رژیم غذایی نامناسب و آلودگی هوا از جمله علل مهم ابتلا به بیماری غیرواگیر همچون بیماریهای قلبی، عروقی ،سرطانها و دیابت هستند. دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات تصریح کرد: استعمال سیگار و قلیان در دختران ۱۳ تا ۱۵ سال، ۱۳۵ درصد رشد داشته است.
مجتبی کریمی، مسئول دبیرخانه سلامت وزارت ورزش و جوانان با اشاره به برنامه ملی ورزش در کشور، بیان کرد: براساس چشم انداز سال 1410 این وزارتخانه، حدود ۴۰ درصد مردم ورزش می کنند.وی با اشاره به اولویت بندی آزادسازی اماکن ورزشی برای استفاده رایگان مردم، گفت: سالنهای چندمنظوره وزارت ورزش و سایر دستگاه ها ،سالنهای تخصصی فدراسیون ها و بوستان ها و باشگاه های خصوصی برای ورزشکردن مردم باز شوند.
شریف ترکمن نژاد، مشاوره جمعیت پیشگیری از دخانیات با اشاره به اینکه ۲۲ درصد جمعیت جهان دخانیات مصرف میکنند،گفت: بیش از ۱۴درصد ایرانیها دخانیات مصرف میکنند که سنین ۲۵ تا ۶۴ سالگی شایعترین سن مصرف دخانیات است. وی، اجرای طرح سلامت یار(دانشآموزان سفیران سلامت در خانوادهها) و وطرح پاد(مبارزه با استعمال دخانیات) در مدارس را نمادی از حرکت به سوی جامعه سالم، بانشاط، پویا و پیشرفتهای در آینده عنوان نمود.
پس از ارائه گزارش اقدامات نمایندگان وزارت کشور، سازمان صدا و سیما، وزارت صمت، نیروی انتظامی، وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افزایش تعامل نهادهای حاکمیتی، آگاهی رسانی عمومی و جلب مشارکت های فعالانه مردم در جهت کاهش بار مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر مورد توافق حاضرین قرار گرفت.
نظر دهید